Cabanyal Horta: Molt més que un hort

El Clot abans
Treballant al Clot
Cabanyal Horta verd
Cabanyal Horta ara

Cabanyal Horta és més que un hort urbà, és un miracle al mig una de les zones més degradades i castigades del Cabanyal. Fruit del treball apassionat i constant d’un col·lectiu bolcat amb el barri i els veïns i amb amor a la natura. On es desenvolupen jornades de plantació d’arbres, plantes medicinals, menjador popular, tallers infantils i activitats socials de tota mena. Una visita de parada i fonda inexcusable algun dissabte al barri si vols conèixer de debò l’essència del Cabanyal. No és cap secret que a nosaltres ens encanta i som molt fans.

Però dit això, no ens quedem a gust si no diem que estem molt mosquejats amb els qui volen acabar amb este meravellós projecte, ara ja realitat. I no mirem l’Ajuntament, què va!

En primer lloc, el PEC, el Pla Especial del Cabanyal. Un projecte greenwashing que amenaça convertir els horts urbans en mols de formigó, això en un barri amb més d’un 20% d’habitatges buits.

I en segon lloc, l’assetjament i les agressions d’alguna gentussa que s’amaga darrere d’una placa i una porra. Ja van patir persecució i multes les persones que van organitzar menjadors populars (menjar per emportar) per a persones necessitades durant la pandèmia. 3600€ en multes, basades en atestats demostradament falsos.

Després, les “forces de l’ordre”(sic) van desallotjar il·legalment la festa d’inauguració del nou local de l’associació, sense ordre judicial i amb la falsa excusa d’un “risc d’esfondrament” que va ser desmentit pels bombers. Tot i així, van agredir a cops de porra a la gent davant de xiquets i xiquetes causant el pànic entre els assistents.Amb total impunitat. I ni s’ha obert expendent als agents falsaris als atestats ni contra estos energúmens mentiders de porra fàcil.

Li demanem al concejal responsable, Aaron Cano, y al MoltHo Joan Ribó que prenguen mesures contra esta gent d’una vegada.  Perquè si no pot semblar que prefereixen destruir allò que no poden controlar.

Si hagués passat en qualsevol altre lloc ja ho estaríeu denunciant com a assetjament policial, valentets!

Logo Cabanyal Horta
QR Cabanyal Horta