Mesures dràstiques contra la regressió del litoral

(Traducción al final del artículo)

Ajuntaments costaners tiren la resta per a evitar que el mar els engulla

La Generalitat ha optat per una sisífica regeneració de platges, tirant sorra que desapareix després de cada temporal. En canvi, el ministeri ha decidit donar uns metres al mar sobre el paper, i a prendre per cul el veïnat. Davant d’esta situació, els municipis afectats han pres mesures contractant experts.

Ximo puig

«Fer esculls artificials com recomana la UPV i els experts? Això seria una solució definitiva! Estem bojos o què? Destruiríem centenars de llocs de treball».
Ximo Puch Cobra, president de la Generalitat.

Moisés separando las aguas

«Ací sí que fa falta un miracle, i no en el Mar Roig»

L’experiència de Moisès convenç a Bellreguard

«Moisès té més de 3400 anys d’experiància demostrada i no li se descarreguen les piles: tots els anys per la Pasqua repeteix el miracle, sense fallar ni un any ni cap».

Joan Marco,
alcalde de Bellreguard

Gandalf deteniendo las aguas

«Sóc el guardià del pantalá, no podrás passar!».

El Camp de Morvedre confia la seua sort a la màgia

«La cosa va acabar com el rosari de l’aurora amb el Balrog, així que per si de cas el Gandalf ve amb alguns xiquets, jobis o lo que siga, i amb pales per si cal tirar sorra. Això va inclòs al contracte, aixina que estem tranquils».

Darío Moreno,
alcalde de Sagunt

Bob esponja y Patricio deteniendo las aguas

«què?»   «sí, què?»

Tavernes de la Valldigna y
El Campello es rifen a Patricio

Sergi González (Tavernes de la Valldigna) y J.J. Berenguer (El Campello) gairebé arriben a les mans per fitxar a Patricio, expert en Mars i Marees, per contindre la reculada del litoral. «A l’hora de treballar pel poble i per al poble no escatimarem en despeses», han declarat.

Aquaman deteniendo las aguas

«¿Ayudar a gentola que lipega foc a todt? Això mai!»

Benicassim fitxa a Aquaman

«Ningú dubta de que Aquaman és el que té millor mà amb la mar. Pero si falla la cosa, de segur que li trobem alguna altra utilitat. A mi ja se m’han acudit unes quantes».

Susana Marqués,
alcaldessa de Benicàssim

Ayuntamientos costeros echan el resto para evitar que el mar les engulla

La Generalitat ha optado por una sisífica regeneración de playas, echando arena que desaparece después de cada temporal. En cambio, el ministerio ha decidido dar unos metros al mar sobre el papel, ya tomar por culo el vecindario. Ante esta situación, los municipios afectados han tomado medidas drásticas contratando a expertos.

Ximo puig

«¿Hacer arrecifes artificiales como recomiendan la Universidad Politécnica de Valencia y los expertos? ¡Eso sería una solución definitiva! ¿Estamos locos o qué? Destruiríamos centenares de puestos de trabajo».
Ximo Puch Cobra, president de la Generalitat.

Moisés separando las aguas

«Aquí sí que hace falta un milagro, y no en el Mar Rojo»

La experiencia de Moisés convence en Bellreguard

«Moisés tiene más de 3.400 años de experiencia demostrada, no se le descargan las pilas y todos los años por Pascua repite el mismo milagro de separación de las aguas del Mar, sin fallar ningún año».

Joan Marco,
alcalde de Bellreguard

Gandalf deteniendo las aguas

«¡Soy el guardián del pantalán, no podrás pasar!».

El Camp de Morvedre confía su suerte a la magia

«La cosa acabó como el rosario de la Aurora con el Balrog, así que por si acaso Gandalf vendrá con unos niñis, jobits, enanos o lo que sea, y con palas por si hay que echar arena. Pero estamos tranquilos porque todo eso viene en el contrato».

Darío Moreno,
alcalde de Sagunt

Bob esponja y Patricio deteniendo las aguas

«¿qué?»   «sí, ¿qué?»

Tavernes de la Valldigna y
El Campello se rifan a Patricio

Sergi González (Tavernes de la Valldigna) y J.J. Berenguer (El Campello) cai llegan a las manos para fichar a Patricio, experto en Mares y Mareas, para contener el retroceso del litoral. «A la jora de trabajar por y para el pueblo no escatimaremos en gastos», han declarado.

Aquaman deteniendo las aguas

«¿Ayudar a gente que el pega fuego a todo? ¡Eso nunca!»

Benicassim ficha a Aquaman

«Nadie duda de que Aquaman es quien tiene mejor mano con el mar. Pero si falla la cosa, estoy segura de que le encontraremos alguna otra utilidad. A mí ya se me han ocurrido unas cuantas…».

Susana Marqués,
alcaldessa de Benicàssim