LP 2-Editorial 2. Contra Rita viviem millor?

Al Cabanyal hi ha negoci…

A finals de gener anuncià el pregoner oficial de Lo Regne que l’hora de la recuperació del Cabanyal per fi ha arribat. Recollit en 10 punts, el Levante-EMV es feia ressò anunciant que se li dedicaran tropecents milions d’euros.

Això suposarà una millora per a tot el barri, i en particular per a unes 600 famílies: un gir de 180o enfront de les més de 1.600 cases que pretenia enderrocar el PP.

Però eixos“bombos i platerets” semblen estar més a prop d’una banda de cornetes i tambors (cabra inclosa) que de les arpes i violins de la música celestial. La “població conflictiva” que durant anys, juntament amb enderrocs i falta de neteja i serveis, va assentar l’alcaldia per “degradar el barri” i fer la vida impossible a la “població autòctona” s’ha convertit en una indesitjable font de conflictes y no pareix tindre fàcil solució.

I pel que sembla no es tracta només de la inseguretat ciutadana, la venda al detall de drogues o els magatzems clandestins de ferralla, als quals ja persegueix la policia (local i nacional). No, el problema són els “okupes” que van accedir a habitatges “sense cap necessitat”, només per lluitar contra la destrucció del barri. Creant un teixit associatiu que va ser primera línia de la resistència. Habitant alguns dels edificis (una vintena de més de quatre-cents) que l’Ajuntament va comprar per destruir.

Ara, amb les vistes posades en una “nova Russafa” o un “nou Carme”, aquesta “gentola” pareix que molesta. No d’una altra manera es pot entendre que s’afirme en premsa, dia sí dia també, coses com per exemple que “Una parella d’okupes impedeix crear un centre de serveis socials” o que els edificis okupats configuren una mena de màfia delictiva.

Benvinguda la recuperació del barri, però sense criminalització ni gentrificació. Ni especulació. A veure si “contra Rita viviem millor”.

Deja un comentario